Friday, 13 March 2015

Pyhäsalmen jytätSellaista sutinaa ei oltukaan aikoihin nähty kuin Pyhäsalmen seuroilla kesäkuun ensimmäisenä perjantaina. Niin nuoreen kuin vanhaan oli pannut toivoa itämään jo muutamaa viikkoa aiemmin levinneet julisteet, joissa oman kylän pojan Pallen kuva oli komeillut, ja orkesterin nimi:  Kierot kierrokset.

Alkuillasta jo kävi ruuhkaksi naisten saunavuorolla tila peilin edessä ja Maritan vihreä luomiväri kiersi Kirstin Mum-dödön perässä läpi naisväen hipiät. Iloinen odotus tiivistyi keltaisessa kuplavolkkarissa hiuslakan tuoksuun. Äänijänteitä säästelemättä päästetyn kuorolaulun sulosävelet kantautuivat parkkipaikalle ennen kuin volkkari näkyi mutkasta.

Miesväki saapui seurantalolle yhtä lailla jännittyneenä, mutta rennon rehvakkaana kala- ja naisjuttuja vertaillen ja puukonperien kaiverruksia ihaillen. Alkukesän maa pöllyten kierrettiiin keimaillen vastakkaista sukupuolta, ujot moit kehtasi joku kiekaista ja uroot nyökkäillä. Kohtahan siinä päästiin lähempää tuttavuutta tekemään, kun ensin oli naisväki omalla puolellaan puunattuina siemaillut siidereitään ja kikatellen vilkuillut miesten seinälle, jossa jalanpainoa vaihtaen uroot pörhistelivät hienoimmissa liiveissään. 

Orkesteri  humppautti yleisön pian lämpimäksi kuin tuoreet kalakukkoset. Jo vispasi jalka ja lensi silmä ujommillakin siihen malliin, että hormonit huurustuivat kattoon ja sekapäiset hirvaat kolistelivat sarviaan nurkilla. Metsän puoleen liukahtikin vuorollaan jokunen pari tanssin lomasta vilvoittelemaan ja nykimään hiestä märkiä juhlahousujaan parempaan asentoon.

No comments:

Post a Comment