Thursday, 22 January 2015

Sivullinentehtävä: valitse jokin kuva ja kirjoita siitä: lyhyestä hetkestä juuri tässä kuvassa, juuri kuvanottamisen hetkellä. Kuvaile kaikin aistein monipuolisesti.


kuva: Robert Doisneau, Le baiser de l'hotel de ville, 1950


Seine höyryää keväistä kosteuttaan ja tottumattomaan silmään pistää puiden ja koristepensaiden orastava vihreys. Ilmaa on vaikea hengittää, se on sakeanaan juuri virinnyttä toivoa ja odotusta ja herännyt onni venyttelee siristellen sisälläni, täyttää keuhkoni painollaan ja puskee kivuliaasti olemukseni ääriviivoja.

Tuuli liikahtelee paksuna pölyisenä samettiverhona ja liikenteen vaimea kirske kimpoilee tarkoituksettomana katulyhtyjen välillä kuin Fortunan eksynyt kuula. Kulkijoiden kopina vaimenee vitriinien vierelle ja metron portaisiin. Materia pyörii verkkaisesti kiertäen ohi tietämättä, että se ei ole tärkeää ja että aika on pysähtynyt. 

Francoisen lämmin pieni vartalo sykkii kyljessäni ja kantamme soivat katukiveykseen viipyilevää valssia. Tunnen huolimattomasti solmitun korsetin reunan käsivarteni alla ja rakastan peukalollani St. Helenan muotoista luomea olkapäällä.

Onnemme rikkoo kylkiluita, repii lihasta ja kietoutuu samaksi huumaavaksi sävelmäksi, joka näykkii vatsan nukkaa ja jättää jäljen kaulakuoppaan. Kaupungintalon arvostelevasti tutkivien patsaiden alla reisi vasten reittä muistaa kuuman ihon kankaiden alla, hengityksemme hakkaavat samaa tahtia. Terassien tuolit säestävät ja tuhka putoaa tossahtaen kuppiin. Haluan paljastaa kaiken.

No comments:

Post a Comment