Saturday, 26 September 2015

Mistä sateenkaari on saanut alkunsa? - syntykertomus 10 minuutissa

Ivan Iljanovits maalasi taloa. Omskin ja Irkutskin välisellä laakealla arolla talot tapasivat olla sen värisiä, kuin rakennustarpeet sattuivat olemaan: Vanerin viheriäisiä, kitupihlajan karvaanharmaita. Rupisen ruskeissa taloissa asui isejä, äitejä ja keskimäärin 2,3 valkeakasvoista lasta.

Mutta Ivan Iljanovits maalasi taloa kumppaninsa Sergein kanssa. Yhdessä Ivan ja Sergei olivat kasvattaneet keltamyrttiä, siniangervoa, puna-aurikkia ja muita yrttejä ja värjänneet niillä kymmenen eri väristä maaliämpärillistä.

Ivan oli ehtinyt maalaamaan taloon sinisen raidan ja Sergei sen alle violetin raidan, kun paikalle osui kylän mahtipontinen pormestari. "MITÄ täällä tapahtuu!!??!!", hän huusi. "Ei sovi tuollaisilla väreillä maalata!!". Pormestari oli niin raivoissaan, että potkaisi kaikki Ivanin ja Sergein maaliämpärit voimalla taivaalle.

Maalit lensivät komeassa kaaressa taivaan halki. Ja niin tänäkin päivänä, aina kun taivas on itkenyt ja murehtinut Ivanin ja Sergin tavallisen harmaata taloa, taivaalla näkyy kaarena lentäneet värikkäät maalit.

No comments:

Post a Comment